Пеевски искал от Денков стратегия и седмичен отчет за работата по Шенген

Дата:

Съпредседателят на парламентарната група на ДПС, Делян Пеевски, изпрати писмо до българския министър-председател Николай Денков, в което подчертава важността на приемането на България в Шенгенското пространство като стратегическа цел. Тази цел се изтъква като водещ мотив за сформирането на евроатлантическото мнозинство, което подкрепя правителството “Денков”.

Делян Пеевски изразява желанието си за пълен синхрон между институциите, с цел да се използва пълният потенциал на парламентарната дипломация. Той обръща внимание на до момента непотърсеното съдействие на членовете на Европейския парламент от ДПС и призовава премиера да представи изчерпателен отчет за напредъка от 6-ти юни, когато бе формираното правителството, до момента на писмото.

В писмото Делян Пеевски настоява премиера да предостави информация за стъпките, които смята да предприеме преди заседанието на Съвета по правосъдие и вътрешни работи, насрочено за 4-ти декември. Основната цел е, след изпълнението на стратегията, България да получи дата за приемане в Шенген.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Ники Минаж издаде дългоочаквания пети албум Pink Friday 2

Ники Минаж пусна своя пети студиен албум, "Pink Friday...

Привърженици на ЦСКА се сбогуваха със стадион”Българска армия” 

Привържениците на ЦСКА се сбогуваха със стадион "Българска армия"...

Левски записа втори успех в Първа лига

В мача от 20-ия кръг на efbet Лига Левски...

Диана Петкова се класира за финала на европейското първенство по плуване в Румъния

Българската плувкиня Диана Петкова влезе във финала на 50...