Парламентът заседава извънредно

Дата:

Планира се извънредно заседание на депутатите в парламента поради въпроси свързани с енергийните казуси. Въпреки това, не е ясно дали събранието ще се проведе, тъй като може да няма достатъчен брой депутати (кворум).

Предполага се, че представители на парламентарните групи ГЕРБ-СДС, ДПС и „Има такъв народ“ ще присъстват на заседанието. В същото време, ПП-ДБ, „Възраждане“ и БСП съобщиха, че ще липсват. Така че, според предварителните изчисления, депутатите може да не успеят да съберат кворум, който изисква присъствието на 121 депутата в залата.

Целта на заседанието е да се гласува ветото на президента върху измененията на Закона за енергетиката, както и данъците, които „Лукойл“ трябва да заплати на държавата.

Ветото на Румен Радев съдържа текстовете, свързани с пълната либерализация на пазара на електрическа енергия за битови потребители. Той твърди, че тези промени ще затруднят живота на хората, които вече се сблъскват с финансови трудности.

Въпреки опозицията на президента, управляващите предварително съобщиха, че ветото няма да бъде прието при гласуване в парламента.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...