В Пазарджик ще се проведе шествие в памет на 21-годишният Ангел, убит от 18-годишен младеж, заради момиче

Дата:

В Пазарджик ще се проведе общоградско шествие в памет на 21-годишният Ангел Здравков, който беше убит в края на септември, заради момиче, от 18-годишен младеж. Участниците в шествието настояват, че извършителят на убийството, Никола Райчев, трябва да получи доживотен затвор.

Очаква се в шествието да се включат стотици хора, които изразяват искане за законови промени и по-строги присъди при убийствата. Точно преди месец, Ангел Здравков беше смъртоносно прободен с нож в един от оживените квартали на Пазарджик, пред очите на множество свидетели. Веднага след извършването на престъплението, Никола успя да избяга и се скри, но бе арестуван след два дни в София.

Организаторите на шествието на Ангел искат да съберат повече хора, които да подкрепят тяхното искане за справедливост за Ангел и да наложат доживотен затвор на убийцата. Те посочват, че при сега действащото законодателство лицата, извършили умишлено убийство, често излизат предсрочно от затвора.

Шествието ще започне от църквата “Света Богородица” в 17 часа и ще завърши пред сградата на съда. Полицията в Пазарджик ще налага временни спирания на движението в района на булевардите, по които ще премине шествието, поради голямото внимание и интерес към събитието. Събитието също ще събере близки на лица, загинали при пътни произшествия, причинени от дрогирани и пияни шофьори.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...