Гърция ще получи допълнително финансиране от ЕС за проекти, свързани с незаконната миграцията

Дата:

Гърция ще получи допълнително финансиране в размер на над 42,2 милиона евро от Европейския съюз за два проекта, свързани с незаконната миграция. Тази информация беше предоставена от гръцкото Министерство на миграцията и убежището и беше цитирана от гръцкия информационен портал “Нафтемборики”.

Средствата ще бъдат използвани за две основни цели. Първият проект включва създаването на 5 национални центъра, предоставящи специализирани услуги свързани с непридружените непълнолетни мигранти. Тези центрове предоставят психична подкрепа, специализирана правна помощ, образователни услуги за подпомагане на училищната интеграция, както и услуги за непридружени пълнолетни младежи (възраст между 18 и 21 години), които не са включени в плана за закрила. Проектът включва и обучение на специалисти, работещи с непълнолетните, както и предоставяне на образователни материали за мигрантите, които да им помогнат с преодоляването на насилието и неравенството.

Вторият проект включва внедряването на електронно наблюдение на външните граници на Гърция. Този проект ще бъде 80% съфинансиран от ЕС и ще включва закупуването на 27 мобилни станции за наблюдение по сухопътните граници и в труднодостъпните райони. Този проект е предназначен за подобряване на контрола на границата и сигурността.

Целта на тези проекти е създаването на ефективен механизъм за справяне с текущите нужди и структурните пропуски по време на изпълнението на Националния стратегически план за защита на непридружените непълнолетни в Гърция.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Интер победи Наполи с 3:0

Интер записа убедителна победа с 3:0 над Наполи в...

Зографски 18-и в четвъртия кръг на световната купа по ски скокове

Българинът Владимир Зографски завърши на 18-то място в четвъртия...

Лудогорец разгроми Ботев Враца с 5:0

Лудогорец записа убедителна победа с 5:0 срещу Ботев Враца...

Пиеси на Недялко Йорданов и Стефан Цанев оценени високо от турската публика

В Турция се наблюдава голям интерес към театралните произведения...