Земеделските стопани ще получат близо 700 млн. лв. до края на годината

Дата:

Министерството на земеделието и храните в България работи активно за да осигури земеделските производители да получат близо 700 млн. лв. през декември тази година. Това стана ясно след срещата на премиера акад. Николай Денков с представители на зърнопроизводителите.

На срещата участваха министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, изпълнителните директори на Държавния фонд “Земеделие” (ДФЗ) и Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) – Георги Тахов и Светлозар Патарински, както и директорът на Агенция “Митници” Павел Тонев.

Индикативният график за всички плащания към земеделските производители до края на годината трябва да бъде публикуван следващата седмица. Най-голямото плащане, в размер на около 700 млн. лв., е за интервенцията “Основно подпомагане на доходите за устойчивост” от Кампания 2023, която замества Схемата за единно плащане на площ.

Зърнопроизводителите представиха пакет от мерки и предложения, които според тях ще подпомогнат както организацията, така и начина на работа в селскостопанския сектор. Премиерът акад. Денков подкрепи конструктивния подход и заяви готовността на правителството да влезе в експертен разговор по всяко от предложенията, с цел изработване на най-ефективни решения в дългосрочен план.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Пожар избухна в автосервиз в Бургас

Днес сутрин голям пожар избухна в автосервиз в град...

Хосе Карерас с концерт тази вечер в зала 1 на НДК

Този вечер Хосе Карерас ще представи концерт в зала...

Днес отбелязваме Международния ден на хората с увреждания

Денят на хората с увреждания, отбелязван от 1992 г.,...

Борис Бонев: ГЕРБ не ме искат начело на СОС, защото ще извадя “кирливите им ризи”

Столичният общински съветник Борис Бонев от "ПП-ДБ (Спаси София)"...