Министър Илиев утвърди новата програма за масовия спорт – „Спортът – начин на живот”

Дата:

Министърът на младежта и спорта в България, Димитър Илиев, е одобрил пилотната Програма “Спортът – начин на живот”. Тази програма е в изпълнение на един от основните приоритети на Министерството за развитието и популяризирането на масовия спорт и спортно-туристическата дейност сред българските граждани. Целта на програмата е насърчаване на здравословния и активен начин на живот, както и създаване на социални контакти чрез участие в масови спортни състезания.

Основният акцент на програмата е подобряването на условията за организиране и провеждане на масови спортни състезания, като се предоставя възможност на граждани над 18 години да участват в тях и да бъдат мотивирани да поддържат активен начин на живот. Спортните клубове могат да кандидатстват по програмата, ако организират състезания с минимум 250 участника.

За 2024 година планираният бюджет на програмата е 500 000 лева. Финансовата подкрепа за проекти на спортни клубове ще зависи от броя на участниците и може да достигне до 15 000 лева за проекти с 800 и повече участници над 18 години.

Спортните клубове могат да кандидатстват за календарната година с до два проекта по новата програма, като всяка от тях трябва да бъде за организиране и провеждане на едно спортно или спортно-туристическо състезание. Дейностите по програмата трябва да се реализират от 1 февруари до 31 декември на 2024 година.

Проектите за финансово подпомагане по новата програма трябва да бъдат представени в Министерството на младежта и спорта до 10 януари 2024 година. Допълнителна информация относно процедурата и документите за кандидатстване може да бъде намерена на уебсайта на Министерството на младежта и спорта.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Земетресение с магнитуд 4.3 е регистрирано днес град Ягодина в Сърбия

Днес в района на град Ягодина, Сърбия, беше регистрирано...

Въоръжен грабеж в столичния квартал „Левски“

Рано тази сутрин в София беше извършен въоръжен грабеж,...

И тази седмица продължава поскъпването на храните на едро

Цените на оранжерийните краставици на тържищата в България продължават...

Започна изграждането на магистралата “Русе – Велико Търново”

На днешната символична церемония на първа копка, означаваща началото...