Русия нареди кореспондента на БНР в Москва Ангел Григоров да напусне страната

Дата:

Русия нареди на кореспондента на Българското национално радио в Москва, Ангел Григоров, да предаде акредитацията си и да напусне страната, като реакция на действията на България срещу кореспондента на “Российская газета” в София, Александър Гацак. Тази информация беше предоставена от руското външно министерство и се предаде чрез ТАСС.

Руското външно министерство посочи, че ще обмисли въпроса за връщането на българския журналист, Ангел Григоров, ако българските власти вземат положително решение по отношение на акредитацията на руски журналист в България.

В изявлението се посочва, че тази стъпка се прави като отговор на “преследването от страна на българските власти с участието на специалните служби на журналиста на ‘Российская газета’ в София, Александър Гацак, и последвалото отнемане на постоянната му акредитация.”

Русия подчертава готовността си да разгледа възможността за възобновяване на дейността на кореспондента на Българското национално радио, Ангел Григоров, в Русия, при условие че българското правителство одобри акредитацията на журналиста на “Российская газета” в София.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Интер победи Наполи с 3:0

Интер записа убедителна победа с 3:0 над Наполи в...

Зографски 18-и в четвъртия кръг на световната купа по ски скокове

Българинът Владимир Зографски завърши на 18-то място в четвъртия...

Лудогорец разгроми Ботев Враца с 5:0

Лудогорец записа убедителна победа с 5:0 срещу Ботев Враца...

Пиеси на Недялко Йорданов и Стефан Цанев оценени високо от турската публика

В Турция се наблюдава голям интерес към театралните произведения...