Заместник-председателят на ЕК Вера Йоурова идва в България

Дата:

Заместник-председателят на Европейската комисия (ЕК), отговарящ за ценностите и прозрачността, Вера Йоурова, ще посети България. В София тя ще проведе срещи с редица висши български чиновници, включително заместник министър-председателя и министър на външните работи Мария Габриел, министър на правосъдието Атанас Славов, председателя на Конституционния съд Павлина Панова, председателя на Народното събрание Росен Желязков и членове на парламентарни комисии.

По време на визитата си, Йоурова ще участва в първата годишна среща на Балканския конституционен форум, която събира представители на конституционните юрисдикции на редица балкански държави. Сред очакваните участници са Кун Ленартс, председател на Съда на Европейския съюз, и Марко Бошняк, заместник-председател на Европейския съд по правата на човека.

Вера Йоурова ще проведе срещи и с представители на гражданското общество, медии и публични институции, за да обсъди борбата с дезинформацията в Европейския съюз в рамките на инициативата “Българска коалиция срещу дезинформацията”.

Тя отбеляза, че България има пълната подкрепа на Европейската комисия за присъединяване към Шенген, след разговор с премиера Николай Денков преди заседанието на Европейския съвет в Брюксел.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Луксозен автомобил заседна на Северния плаж в Бургас

На Северния плаж в Бургас луксозен автомобил с украинска...

Застудяване, жълт код за силни дъждове в 12 области

В неделя дъждът ще обхване цялата територия. По-сериозни количества...

Призив за молебен за здравето на българския патриарх Неофит в цялата страна

Софийската митрополия обяви, че ще се проведе молебен в...

Цитиридис се разплака по време на последното предаване

Николаос Цитиридис, водещ шоуто в ефира на bTV през...