За всички родители: Нещата, които НИКОГА не трябва да правите за детето си!

Дата:

Безкрайната любов понякога може да изпрати грешно послание към детето… Отглеждането на деца често изисква твърда ръка и твърдо „не“ – нещо, което много родители наистина не успяват да направят, защото винаги и постоянно искат да направят възможно „повече“ за детето си.

Ето нещата , които НИКОГА не трябва да правите за детето си, ако искате то да се превърне в пълноценен възрастен човек: Много често децата плачат нарочно, защото привличат вниманието върху себе си и знаят, че родителят ще отстъпи.

Поддайте се първия път и те ще плачат още по-силно следващия път – защото сега знаят със сигурност, че номерът работи. Хубаво е да помагате на детето си и да му обяснявате някои задачи, които то не разбира, но не трябва да му пишете домашните, докато то спи или се забавлява в стаята си.

Децата обикновено искат да имат точно същите нови неща като техните приятели. Трябва да им обясните, че не сте в състояние да изпълните всяко тяхно желание. След като започнат да печелят, те ще осъзнаят, че е просто невъзможно да имат всичко, което искат.

Майките трябва да научат децата да подреждат играчките и дрехите си. Те трябва да научат децата си да почистват след себе си, а не да го правят вместо тях. Редакция: екип “За Жената” Заглавна снимка: iStock

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Прогнозата на животните е победа 2:1 за Испания над Англия във финала на Евро 2024

Куп легенди и специалисти дават прогнозите си за големия...

Безапелационна Стилияна Николова спечели многобоя в Клуж-Напока

Абсолютната европейска шампионка Стилияна Николова спечели титлата в многобоя...

“Локо” (Пд) завърши 0:0 с “Берое” в последната си контрола

"Локомотив" (Пд)  завърши 0:0 с "Берое" в последната си...

Джо Байдън: Аз се кандидатирам и ще спечелим

Джо Байдън категорично отхвърли спекулациите, че ще се откаже...