Забавление

Вече година не съм кусвала захар – спасението ми е в ТОЗИ десерт, лесен и здравословен:

Трудно е да си представим живота без сладкиши, особено когато става дума за деца, за които първата среща с

Вече година не съм кусвала захар – спасението ми е в ТОЗИ десерт, лесен и здравословен:

Трудно е да си представим живота без сладкиши, особено когато става дума за деца, за които първата среща с нещо сладко, било то шоколад или конфитюр, се превръща в истинско откритие. Свързваме думата „десерт“ с нещо много сладко, често със захар.

Парфе-сладкишът без захар ще бъде божи дар за тези, които искат да се насладят на вкусен десерт, но в същото време да наблюдават здравето си и да се стремят да премахнат бялата захар от диетата си. Поставете сушени кайсии, сушени боровинки и сушени сини сливи в отделни купи.

Залейте ги с вряща вода, след което ги изплакнете и отцедете. Поставете плодовете върху кухненска кърпа, за да изсъхнат, след което ги нарежете на ситно. Снимка: YouTube Разтворете 20 грама желатин в 100 мл вода, като разбърквате с лъжица. В тиган запържете орехите и лешниците до златисто кафяво.

Поставете изварата в съд, добавете към нея заквасена сметана и смелете старателно с блендер. Добавете желатинов разтвор към тази маса и разбъркайте добре. Снимка: YouTube Добавете ядки, сушени кайсии, сини сливи и боровинки към сместа, разбъркайте внимателно с шпатула.

Използвайте чиста кутия за сок или мляко като форма, след като отрежете горната част. Изсипете получената маса в нея, като я почуквате върху масата, за да осигурите равномерно разпределение. Снимка: YouTube След като десертът се втвърди, внимателно разрежете кутията и го извадете.

Снимка: YouTube Десертът се получава не само красив на разрязване, но и изключително вкусен, при това напълно без захар. Снимка: YouTube Редакция: екип „За Жената“ Заглавна снимка: колаж „За Жената“