В Деня на народните будители в Плевен откриват изложба за 155 г. от рождението на Владимир Вазов

Дата:

В град Плевен се отбелязва Денят на народните будители чрез тържествен ритуал, започващ в 11:00 ч. Традиционното събитието се провежда пред паметника на Иван Вазов, един от основателите на българската литературна традиция, на улица със същото име.

Церемонията включва тържествен водосвет, който ще се проведе от свещеници от местните църкви. Деца от Иновативно начално училище “Христо Ботев” ще представят изпълнения по случай тържеството. Изпълняващият длъжността кмет на община Плевен Милен Яков ще изнесе поздравително слово. Пред паметника на народните будители ще бъдат поднесени венци и цветя като знак на признателност към техния принос. Събитието е организирано от община Плевен.

В 16:30 часа, гражданите на Плевен са поканени на откриването на изложбата “Владимир Вазов – генералът, кметът, човекът”. Тази изложба е посветена на 155 години от рождението на Владимир Вазов, който е бил генерал и кмет на града. Изложени ще бъдат материали, свързани с неговия живот и дейност, а също и албум-каталог в Регионалния исторически музей.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...