Турският външен министър Хакан Фидан на официално посещение в България днес

Дата:

Министърът на външните работи на Турция, Хакан Фидан, ще посети България днес по покана на вицепремиера и министър на външните работи, Мария Габриел, съобщи пресцентърът на МВнР.

Програмата на визитата включва двустранна среща с Габриел и пленарни разговори между двата екипа. Ще бъдат разгледани актуални въпроси от двустранния и международния дневен ред. След срещата, Габриел и Фидан ще направят съвместно изявление за медиите.

През деня Хакан Фидан ще се срещне с представители на законодателната и изпълнителната власт в България, както и с главния мюфтия.

На 28 януари турският министър стартира обиколка в три балкански страни – Албания, България и Румъния. В изявлението на министерството на външните работи на Турция се посочва, че Фидан ще се срещне с турски бизнесмени и представители на турската общност в тези страни.

През края на август миналата година турският външен министър и вицепремиер Мария Габриел изразиха желание за развитие на стокообмена между Турция и България до 10 милиарда евро. Това беше заявено по време на съвместна пресконференция в Анкара.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...