Таксиметрови шофьори и адвокати стачкуват в Гърция

Дата:

В Гърция, нов законопроект предизвика ефективни протести от страна на шофьорите на таксита и адвокатите. Шофьорите на таксита в област Атика обявиха часово спиране на работа утре и пълна таксиметрова стачка на 24 ноември. Причината за протестите е новият законопроект, предложен от правителството, който има за цел да противодейства на укриването на данъци от лица на свободни професии.

Синдикатите на шофьорите твърдят, че законопроектът натоварва с данъци всеки малък и среден бизнес, като въвежда минимална предполагаема печалба. Лицата, деклариращи по-висок доход от минималния, ще се възползват от 50% намаление на данъка. Минималните вноски се увеличават в зависимост от стажа на шофьорите.

Съпротивата на новата законодателна инициатива се изрази и сред адвокатите, които обявиха протести за утре и петък, като няма да участват в съдебни процеси от обществен интерес. Опозиционни групи също изразиха несъгласие със законопроекта, твърдейки, че той служи само на интересите на международните компании.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Ники Минаж издаде дългоочаквания пети албум Pink Friday 2

Ники Минаж пусна своя пети студиен албум, "Pink Friday...

Привърженици на ЦСКА се сбогуваха със стадион”Българска армия” 

Привържениците на ЦСКА се сбогуваха със стадион "Българска армия"...

Левски записа втори успех в Първа лига

В мача от 20-ия кръг на efbet Лига Левски...

Диана Петкова се класира за финала на европейското първенство по плуване в Румъния

Българската плувкиня Диана Петкова влезе във финала на 50...