Слаб интерес към ваксиниране против ковид се наблюдава в Белгия

Дата:

Според местни медии в Белгия, само един от трима граждани над 65 години се е явил за получаване на нова доза ваксина срещу COVID-19, съобщавайки това на основа на официални данни. Този статистически факт е забележителен, тъй като хората в тази възрастова група се считат за най-уязвими към сериозни последствия от инфекцията с коронавирус.

Съобщава се, че новата ваксинационна кампания в Белгия започна през този есен и ще продължи до края на зимата. Интересен факт е, че броят на новите случаи на зараза с COVID-19 в страната е намаял, както показват данните, събрани чрез мониторинг на отпадните води.

Белгия акцентира на ваксинирането на възрастни хора, както и на лицата със слаба имунна система, бременни жени и здравни работници. От началото на есента, се съобщава , че са били приложени общо 1,39 милиона дози ваксина по отношение на 3,5 милиона души, включени в категорията с висок риск от сериозни заболявания при зараза. Обикновено се посочва, че хората с COVID-19 проявяват стандартни симптоми като треска, кашлица и главоболие.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Интер победи Наполи с 3:0

Интер записа убедителна победа с 3:0 над Наполи в...

Зографски 18-и в четвъртия кръг на световната купа по ски скокове

Българинът Владимир Зографски завърши на 18-то място в четвъртия...

Лудогорец разгроми Ботев Враца с 5:0

Лудогорец записа убедителна победа с 5:0 срещу Ботев Враца...

Пиеси на Недялко Йорданов и Стефан Цанев оценени високо от турската публика

В Турция се наблюдава голям интерес към театралните произведения...