Местните избори са наказание за цялата политическа класа, каза Бойко Борисов

Дата:

Лидерът на ГЕРБ, Бойко Борисов, изрази мнение, че резултатите от местните избори представляват наказание за цялата политическа класа. Той казв това по време на посещение в Пловдив.

Борисов изрази загрижеността си за ниската избирателна активност и малкия брой гласуващи на изборите. Той подчерта, че е важно да се проучи защо избирателите се проявяват по този начин.

Относно резултатите на самата партия, Борисов отбеляза, че ГЕРБ е получиа гласове от над 537 хиляди избиратели в цялата страна, докато ПП-ДБ събра 273 хиляди гласа.

Той съобщи, че основната цел на ГЕРБ е да бъде първа политическа сила и похвали резултатите от изборите, по-конкретно победите на кандидати за кметове, подкрепяни от ГЕРБ, в много общини и областни градове.

Специално за София, Борисов отбеляза, че ГЕРБ е събрала над 200 хиляди гласове при предишни избори, докато ПП и ДБ са събрали само 119 хиляди гласа. Той обаче изрази загриженост, че събитията в София все още не са приключили и се насочи към пресата, изразявайки надежда, че тя ще бъде обективна и критична към всички партии.

Накрая, Бойко Борисов посочи, че най-добрият начин за ГЕРБ да върне София е чрез загубата й и предизвика съперниците си да работят за града и областта, което според него представлява по-добра опция от “спасители” с ограничена работоспособност. Той изрази съмнение, че ПП-ДБ ще търсят подкрепа от ГЕРБ във втория тур на изборите.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Ники Минаж издаде дългоочаквания пети албум Pink Friday 2

Ники Минаж пусна своя пети студиен албум, "Pink Friday...

Привърженици на ЦСКА се сбогуваха със стадион”Българска армия” 

Привържениците на ЦСКА се сбогуваха със стадион "Българска армия"...

Левски записа втори успех в Първа лига

В мача от 20-ия кръг на efbet Лига Левски...

Диана Петкова се класира за финала на европейското първенство по плуване в Румъния

Българската плувкиня Диана Петкова влезе във финала на 50...