Шестима българи ще получат държавни отличия за принос в обществения живот, науката и спорта 

Дата:

Президентът на България, Румен Радев, ще връчи държавни отличия на шестима българи за техния значителен принос в различни области на обществения живот, науката и спорта. Церемонията ще се проведе в Гербовата зала на “Дондуков” 2, започваща в 14:00 часа.

В областта на спорта, президентът Румен Радев ще удостои Богдан Николов и Илиана Раева с орден “Стара планина” първа степен.

С най-висшия държавен орден, президентът ще отличи архитект Елко Хазан за неговата родолюбива и просветителска дейност, свързана с приноса на България и българския народ по време на Втората световна война, в спасяването на българските евреи.

Професор Рахамин Шекерджийски ще получи орден “Стара планина” първа степен за неговите заслуги в развитието на науката и практиката в областта на фармацията в България.

Професор Стефан Хаджитодоров ще бъде отличен с орден “Св. св. Кирил и Методий” първа степен за неговите заслуги в областта на науката.

Васил Долапчиев ще бъде удостоен с орден “За гражданска заслуга” втора степен за неговия принос в защитата на човешките права и свободи на хората със зрителни увреждания, за тяхната социална интеграция и пълноценно приобщаване в обществения живот.

Това е част от усилията на президента Румен Радев да отличи и признае изявени личности в различни сфери на българското общество. Някои други изявени дейци бяха отличени с Почетния знак на президента миналата седмица.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

ЦСКА 1948 победи Хебър с 3:1 в Пазарджик

ЦСКА 1948 постигна победа с резултат 3:1 срещу Хебър...

Земетресение с магнитуд 7,6 разтърси Минданао, Филипините

Днес земетресение с магнитуд 7,6 разтърси Минданао, Филипините, според...

САЩ обявиха, че внасят 3 милиарда долара в най-големия световен фонд за климата

Американската вицепрезидентка Камала Харис обяви на конференцията на ООН...

Израел е уведомил арабските държави, че иска буферна зона в следвоенна Газа

Израел е уведомил няколко арабски държави, включително Египет, Йордания,...