Саудитска Арабия ще бъде домакин на Световното първенство по футбол през 2034 година

Дата:

ФИФА потвърди, че Саудитска Арабия е подала единствена кандидатура за домакинство на Световното първенство по футбол през 2034 година, преди изтичането на крайния срок за кандидатури. ФИФА ще извърши задълбочена оценка на кандидатурата, но решението за домакинство на турнира ще бъде взето на конгресите на ФИФА, очаквани да се проведат до края на 2024 година.

Изглежда, че кандидатурата на Саудитска Арабия може да предизвика множество спорове и критики поради опасенията за спазването на правата на човека в страната. Директорът на Human Rights Watch, Венцел Михалски, изрази опасения, че това събитие може да бъде по-контроверсиално от Световното първенство в Катар от гледна точка на правата на човека.

Според главния изпълнителен директор на Австралийската футболна централа, Джеймс Джонсън, Саудитска Арабия е силна кандидатура и разполага с големи ресурси. Той съобщи, че Австралия няма да се състезава за домакинство на Световното първенство през 2034 година и ще се фокусира върху кандидатурите за други събития, включително Купата на Азия за жени през 2026 година и Световното клубно първенство през 2029 година. Австралия също ще подкрепи кандидатурата на Саудитска Арабия, ако остане единствената кандидатура.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

ЦСКА 1948 победи Хебър с 3:1 в Пазарджик

ЦСКА 1948 постигна победа с резултат 3:1 срещу Хебър...

Земетресение с магнитуд 7,6 разтърси Минданао, Филипините

Днес земетресение с магнитуд 7,6 разтърси Минданао, Филипините, според...

САЩ обявиха, че внасят 3 милиарда долара в най-големия световен фонд за климата

Американската вицепрезидентка Камала Харис обяви на конференцията на ООН...

Израел е уведомил арабските държави, че иска буферна зона в следвоенна Газа

Израел е уведомил няколко арабски държави, включително Египет, Йордания,...