Росен Желязков и българската делегация са в бомбоубежище в Киев

Дата:

Председателят на Народното събрание Росен Желязков и българската делегация, която се намира на посещение в Украйна, бяха принудени да се укрият в бомбоубежище в Киев. Евакуацията към защитеното съоръжение беше наложена поради тревога за въздушно нападение, известно около 6 часа сутринта, местно време.

Тревогата за въздушно нападение е била задействана не само в Киев, но и във всички украински области. Военновъздушните сили са предупредили за предстоящи руски удари с крилати ракети.

Според информацията от източници като “Индипендънт”, няколко стратегически бомбардировача Ту-95 са излетели от летище „Оленя“ в Мурманска област, Русия, като това е едно от основните летища, от които излитат изтребители с ракети, за да бомбардират Украйна.

Няколко експлозии са били чути в Харков, Киев и Черкаси. Губернаторът на Харковска област Олег Сунихубов съобщи, че руските сили са нанесли най-малко четири удара по Харков около 6 часа местно време. По думите на губернатора е бил атакуван инфраструктурен обект в квартал Слобидски в града.

Не се съобщава за жертви след нападението, но губернаторът призова жителите да останат в укритията.

Българската делегация, включително председателя на парламента Росен Желязков, се намира на посещение в Украйна по покана на председателя на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук. Други членове на делегацията включват ръководителят на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО Даниел Митов, ръководителят на българската делегация в Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа Станислав Анастасов и председателят на Групата за приятелство с Украйна Ивайло Мирчев.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Ще арестуват ли Кмета на Пазарджик за подкуп и търговия с гласове?

Близък до кмета на Пазарджик строителен предприемач и синът...

КМЕТОВЕ НА ПРОМЯНАТА ИЗПОЛЗВАТ ДЕЦА ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ ЦЕЛИ?!

На вниманието на Прокуратура и Комисията за закрила на...

Под натиск на общински съветници: Общината в Пазарджик ще възобнови финансирането за ФК „Хебър“

След категоричната победа на пазарджишкия футболен отбор „Хебър“ с...