Очаква се и днес земеделците в страната да излязат на протест

Дата:

Днес е вторият ден на национален фермерски протест в България, като земеделците се очаква да блокират ключови пътища в цялата страна. Протестните действия са планирани между 10 и 13 часа.

Фермерите изразяват недоволство от пакета от мерки в размер на 150 милиона лева, предложен от правителството. Те отказват да представят данъчните си декларации от Националната агенция за приходите (НАП), за да се провери дали са били на загуба.

Освен това, фермерите се противопоставят на Зелената сделка и Зелените мерки, налагани от Европейската комисия, тъй като смятат, че те нанасят щети на българското земеделие. Те изискват законови промени за дългосрочно решаване на проблемите в сектора.

Премиерът Денков покани фермерите на нова среща днес, на която да бъде обсъдено предложението за нов меморандум. Той направи и лека отстъпка по отношение на данъчните декларации.

Българската аграрна камара прие поканата за среща с властта, като премиерът Денков отправи към тях покана. В същото време комисията по земеделие ще изслуша ресорния министър Кирил Вътев относно кризата в сектора.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Ще арестуват ли Кмета на Пазарджик за подкуп и търговия с гласове?

Близък до кмета на Пазарджик строителен предприемач и синът...

КМЕТОВЕ НА ПРОМЯНАТА ИЗПОЛЗВАТ ДЕЦА ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ ЦЕЛИ?!

На вниманието на Прокуратура и Комисията за закрила на...

Под натиск на общински съветници: Общината в Пазарджик ще възобнови финансирането за ФК „Хебър“

След категоричната победа на пазарджишкия футболен отбор „Хебър“ с...