Обвиняват Изабел Аджани в данъчна измама и пране на пари

Дата:

Френската актриса Изабел Аджани се изправя пред съда в Париж, където е обвинена в данъчна измама и пране на пари. Тя е заподозряна, че е укрила заем и че фиктивно е регистрирана данъчно в Португалия, макар че тя категорично отрича тези обвинения.

Адвокатите на актрисата се опитват да отложат делото, твърдейки, че тя не може да се завърне във Франция поради сериозно заболяване, установено от лекар в Ню Йорк.

Разследването на Изабел Аджани започна през 2016 г. след информацията, разкрита в “панамските документи”. Основно обвинение беше, че тя беше собственик на компания, регистрирана на Британските Вирджински острови. Въпреки че не бяха установени нарушения, свързани с дейността на тази компания, възникнаха подозрения и обвинения, които настояват да бъдат разгледани в съда.

Другото обвинение, свързано с предаването на два милиона евро от сенегалския бизнесмен Мамаду Дианя НДиайе, беше, че актрисата го декларира като заем, а не като дарение, с цел да избегне данъчните си задължения. Адвокатите на Изабел Аджани посочиха, че преводът е бил регистриран във френската данъчна администрация през 2013 г. и че сумата в момента е в процес на връщане. Освен това твърдят, че актрисата няма данъчни задължения нито във Франция, нито в Португалия.

Изабел Аджани, която е известна френска актриса, беше на върха на популярността си през 80-те и 90-те години на миналия век. Въпреки че все по-рядко участва в филми, телевизия или театър, нейните участия винаги привличат внимание и интерес.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...