Нургюл Салимова и Надя Тончева са в топ 10 на ранглисти в шахмата

Дата:

В световните ранглисти по шахмат за декември, българската шахматистка Нургюл Салимова заема второто място при девойките в класическия и блиц шахмат. Тя се нарежда на петото място в рапид класацията. Надя Тончева е в топ 10 на рапид с деветото място.

В класическия шахмат, Салимова се връща на трето място, след като през ноември беше четвърта. Тончева също подобрява позицията си и е 20-а в света. Гергана Пейчева и Белослава Кръстева са №24 и №29 в съответната класация.

В рапид класацията, Нургюл Салимова е пета, а Надя Тончева постига рекордно девето място. Гергана Пейчева е 17-а, а Белослава Кръстева – №28.

В общата класация на ФИДЕ за рапид, Салимова е №36, а Антоанета Стефанова, капитан на женския отбор, заема 40-ото място. В блиц класацията, Антоанета е 19-а, а Нургюл Салимова е 33-а.

В мъжката категория, гросмайстор Веселин Топалов запазва 24-ата си позиция в общата класация от ноември, а Иван Чепаринов изкачва 21 места и е №74. В рапид Топалов е 73-и, а Чепаринов – №96.

При юношите, Момчил Петков е 65-и в общата класация, 58-и в рапид и 93-и в блиц. Нургюл Салимова заема 97-мо място в рапид класацията.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...