Коледната елха в София грейна на площад “Св. Александър Невски”

Дата:

Кметът на София, Васил Терзиев, заяви по повод запалването на коледната елха в града, че Коледа е специално време, когато домовете ни излъчват уют и топлина. Той изрази радост, че може да посрещне коледните празници с подаръка на превръщането на пространството около храма “Свети Александър Невски” в пешеходна зона. Този подарък е дългоочакван и е резултат от сътрудничеството на различни администрации и общински съвети.

За първи път тази година коледната елха в София е на площад “Св. Александър Невски”. Пространството около храма ще бъде преобразено с празнични концерти, украса и различни активности през целия декември. Площадът ще бъде озарен с ново архитектурно осветление, подчертаващо културното наследство.

Програмата за запалването на светлините включва детски танцови и музикални състави, вокално изпълнение от Елена Сиракова, интерактивен пърформанс “Лумини” със светещи кукли и характери от “Жар Театър” и “Фест Студио Жар”. Дядо Коледа присъства на тържеството и се снима с децата.

През целия декември, площадът ще бъде украсен с временен дизайн от градски активисти и артисти. Целта е изпробване на варианти за дългосрочното облагородяване на тази зона. Планове включват празнични светлини, 10-метрово коледно дърво, алея “Елхи на таланта” и коледен базар за храни, напитки и творчески продукти.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...