Министър Тагарев: На този етап няма риск от бежанска вълна у нас

Дата:

Министърът на отбраната, Тодор Тагарев, заяви, че в момента няма риск от бежанска вълна в България, поради конфликта в ивицата Газа. Той направи тази изява по време на събитие в Пловдив, свързано с отбелязването на Деня на военния парашутист в Съвместното командване на специалните операции.

Министър Тагарев сподели, че с ограничен военен контингент са усилили охраната на българската граница и че военните служби следят обстановката. Ако се наложи, България е готова да пренасочи допълнителни сили. Той посочи, че появата на руски бойни самолети МиГ-31 в неутралните води на Черно море е провокация от страна на Русия, но няма реален риск за България, тъй като страната е под защитата на НАТО.

Министър Тагарев спомена и нуждата от модернизация на българската армия и придобиването на нови видове въоръжение и техника. Той обяви, че вече са направени обществени поръчки за дронове, които се използват като консумативи в бойните действия. Освен това, Тагарев отбеляза, че не е видял завършена българска бойна машина за армията и поради тази причина се разглеждат възможности за внос на образци.

Събитието в Пловдив събра редица военни и граждани, включително командира на Съвместното командване на специалните операции генерал-майор Явор Матеев, кмета на Пловдив Здравко Димитров, областния управител Илия Зюмбилев, бившия министър на отбраната Красимир Каракачанов, духовници и други представители на обществото.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...