Временно изпълняващи длъжността кмет на Плевен и на 16 кметства в общината избра Общинският съвет

Дата:

Общинският съвет (ОбС) в град Плевен е избрал временни изпълняващи длъжността кмет на общината Плевен и на 16 кметства. Този избор е необходим, тъй като кметът на община, район или кметство са регистрирани като кандидати за общински съветници или кметове, и трябва да заемат временно място преди новоизбраните кметове да положат клетва след местните избори. Това предложение бе разгледано и прието от ОбС без дебати.

На текущия момент, временно изпълняващ длъжността кмет на община Плевен е Милен Яков. Той ще остане на този пост до като новоизбраният кмет встъпи в длъжност.

Също така, бяха избрани и временни кметове за 16 кметства и градски райони в област Плевен. Те ще заемат тези постове до полагането на клетва от новите кметове, които са избрани на местните избори.

Този процес на избор на временни кметове е предвиден от Закона за местното самоуправление и местната администрация и осигурява непрекъснатост в управлението на общините и кметствата, когато действащите кметове са кандидати за повторен мандат.

/Снимка:БТА

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...