Международният конкурс за млади цигулари “Проф. Недялка Симеонова” в Хасково завърши

Дата:

Международният конкурс за млади цигулари “Проф. Недялка Симеонова” в Хасково завърши с награждаването на лауреатите и гала-концерт на сцената на Драматичен театър “Иван Димов”. Това бе 48-то издание на конкурса, който стартира в петък.

В конкурса участваха 21 изпълнителя от България, Сърбия, Румъния и Молдова, разделени в четири възрастови групи. В най-младата група първото място бе споделено от пловдивчанинът Симеон Стойчев (роден през 2012 година) и молдовецът Чезар Молдовану (роден през 2015 година).

Във втората възрастова група, която бе и най-многобройна, журито отличи също двама победители – молдовката Петра Плешка (родена през 2009 година) и Лара Зоран от Сърбия (родена през 2008 година).

В третата възрастова група не беше определен победител, а второ място заема румънецът Роберт Амихелекиоае (роден през 2006 година). За най-добър изпълнител на струнния инструмент при най-големите бе отличен 23-годишният пловдивчанин Стефан Хубенов.

Председателят на журито, проф. Гинка Гичкова, която е и преподавател в Националната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров”, пожела на участниците да продължават да се развиват с любов към музиката и да следват упорито своите мечти. Тя връчи отличията заедно с кмета на Хасково Мария Вълчева.

Музикалните дни се затвориха тази вечер с концерт на Камерен ансамбъл “Софийски солисти” под ръководството на диригента Константин Добройков.

/Снимка:БТА

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Интер победи Наполи с 3:0

Интер записа убедителна победа с 3:0 над Наполи в...

Зографски 18-и в четвъртия кръг на световната купа по ски скокове

Българинът Владимир Зографски завърши на 18-то място в четвъртия...

Лудогорец разгроми Ботев Враца с 5:0

Лудогорец записа убедителна победа с 5:0 срещу Ботев Враца...

Пиеси на Недялко Йорданов и Стефан Цанев оценени високо от турската публика

В Турция се наблюдава голям интерес към театралните произведения...