В здравната комисия изслушват министър Хинков заради проблемите при въвеждането на електронните рецепти

Дата:

Парламентарната комисия по здравеопазване ще проведе слушане, на което ще бъдат изслушани министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков, изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата и изпълнителният директор на „Информационно обслужване“ АД. Това се научава от сайта на Народното събрание.

Слушането е насрочено за 13:00 часа и ще се фокусира върху проблемите, свързани с въвеждането на електронните рецепти за антибиотици и за лекарства за лечение на захарен диабет.

През последните дни министър Хинков съобщи, че от началото на въвеждането на електронните рецепти на 16 октомври до 19 октомври са били издадени около 70 хиляди рецепти, от които 65% са били изпълнени. Той обясни, че останалите 35% от рецептите вероятно са били връщани. Процентът на неизпълнени рецепти, според министъра, не е малък, но намалява с времето.

По отношение на евентуални съдебни дела във връзка с електронните рецепти, министър Хинков заяви, че не се притеснява. Той посочи, че не смята, че с въвеждането на електронните рецепти се нарушават правата на хората за достъп до лечение.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...