Между България и Дания се проведоха Политически консултации в МВнР

Дата:

Заместник-министърът на външните работи на България, Елена Шекерлетова, проведе политически консултации с Йонас Беринг Лийсберг, държавен секретар по европейските въпроси и Арктика към Министерството на външните работи на Дания. Срещата се състоя в Министерството на външните работи на България и включваше обсъждане на различни аспекти на двустранното сътрудничество.

В хода на дискусията се обсъдиха възможности за задълбочаване на сътрудничеството между двата държави по редица области, включително търговия, инвестиции, енергетика и туризъм. Също така, бяха разгледани позиции и теми от европейския и глобален дневен ред, включително геополитическите предизвикателства, въпросите на сигурността, развитието на Западните Балкани, миграцията, върховенството на правото, енергийната диверсификация и други.

Държавният секретар Йонас Беринг Лийсберг потвърди подкрепата на Дания за по-скорошното присъединяване на България към Шенгенското пространство и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Това е в съответствие с изразената воля за подкрепа за приемане на България в Шенген от страна на посланиците на Дания, Финландия и Швеция по време на среща с министъра на правосъдието на България, Атанас Славов, през септември.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Холивудската суперзвезда Марго Роби е избрана за новото лице на Turkish Airlines

Turkish Airlines (THY) обяви, че избира актрисата Марго Роби...

Адел беше отличена с наградата за лидерство “Шери Лансинг” 

Британската певица Адел беше удостоена с наградата за лидерство...

Евертън надигра Нюкасъл с 3:0 

Отборът на Евертън записа втора поредна победа и напусна...

Луис Суарес спечели Златната топка за най-добър футболист в Бразилия

Луис Суарес, уругвайският нападател, спечели Златната топка за най-добър...