За фалшив имейл от името на министър Андрей Цеков предупреждава МРРБ

Дата:

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) предупреди за зловреден имейл със заглавие “RE: Информационно бюро”, изпратен от имейл адреса andrei.tsekov@mrrb.government.bg. В съобщението се отбелязва, че става въпрос за фалшив имейл, който се издава за изпратен от министър Андрей Цеков. Министърът на регионалното развитие и благоустройството, Андрей Цеков, информира за случая Министерския съвет, всички министерства и общини. Също така, сигнал е подаден до Държавната агенция “Национална сигурност” и Главната дирекция “Борба с организираната престъпност” (ГДБОП).

МРРБ настоятелно призовава всички, които получат подобен имейл, да не отговарят на него и да не предоставят лични данни на изпращача. Този вид зловредни имейли се опитват да измамят потребителите и да получат лични информации. Всички граждани се молят да бъдат изключително внимателни и да следват предупрежденията за киберсигурност, предоставени от официалните институции.

Този случай идва след предишни предупреждения от Министерския съвет относно манипулирани видеа и съобщения, целящи измама и събиране на лични данни на гражданите. Гражданите се насърчават да бъдат внимателни и да не предоставят лични данни в социалните мрежи, и да сигнализират при съмнение в случай на киберпрестъпления.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Хосе Карерас с концерт тази вечер в зала 1 на НДК

Този вечер Хосе Карерас ще представи концерт в зала...

Днес отбелязваме Международния ден на хората с увреждания

Денят на хората с увреждания, отбелязван от 1992 г.,...

Борис Бонев: ГЕРБ не ме искат начело на СОС, защото ще извадя “кирливите им ризи”

Столичният общински съветник Борис Бонев от "ПП-ДБ (Спаси София)"...

Луксозен автомобил заседна на Северния плаж в Бургас

На Северния плаж в Бургас луксозен автомобил с украинска...