Мария Габриел ще бъде домакин на форум за превенция и борба с трафика на хора

Дата:

Днес ще се проведе национална конференция на тема “Превенция и борба с трафика на хора: добри практики и устойчиви решения” в “Бояна”. Събитието ще бъде организирано под ръководството на заместник министър-председателя и министър на външните работи Мария Габриел, която е и председател на Националната комисия за борба с трафика на хора. В конференцията ще вземат участие Калин Стоянов, министър на вътрешните работи и Диан Шмит, координатор за борба с трафика на хора на ЕС. Също така, видео обръщения ще направят Илва Йохансон, еврокомисар по вътрешните работи, Синди Дайер, посланик на САЩ за наблюдение и борба с трафика на хора, и д-р Кари Джонстън, специален представител и координатор на ОССЕ по борбата с трафика на хора.

Събитието включва два тематични панела: “Стратегическа визия на Република България в борбата с трафика на хора: добри практики, предизвикателства и перспективи” и “Мерки за устойчиви решения в борбата с трафика на хора”.

Трафикът на хора е престъпление, което засяга милиони хора по света, без да прави разлика по възраст, пол, произход, националност. Борбата с него изисква колективни усилия и взаимодействие между националните институции, международните мониториращи структури, академичните среди и неправителствения сектор. Конференцията представлява призив за диалог между всички заинтересовани страни на национално и международно ниво за идентифициране на предизвикателствата и перспективите при изработването на стратегическа визия на България в борбата с трафика на хора. Участниците ще се фокусират върху добрите практики, необходимите мерки и устойчивите решения за ефективна превенция и противодействие на това престъпление.

В конференцията ще вземат участие представители на българските институции, политици, общественици, научни среди и неправителствени организации, както и на международни мониториращи организации.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...