Организират протест в памет на убития Пейо Пеев

Дата:

Майката Красимира Трифонова е задържана, а Габриела Славова е под домашен арест след трагичното убийство на 44-годишния Пейо Пеев от съпругата му и тъщата му. Протест, организиран от Фондация “Споделено Родителство”, ще се проведе в столицата в памет на жертвата и с призив за реформи при споделеното родителство и равни права на родителите.

Организаторите на протеста подчертават, че убийството на Пейо Пеев следва след спорове за попечителство и подчертават, че това е ясен знак, че настоящата система за разрешаване на подобни случаи е несправедлива и дискриминираща.

Пеев беше открит удушен в колата си на 18 януари. Обвинените за случая са съпругата му Габриела Славова и нейната майка Красимира Трифонова. От МВР съобщиха, че има подозрения за още замесени в случая. В момента Трифонова е задържана, а дъщеря й е под домашен арест.

След като стана ясно, че има заповед от Агенцията за социално подпомагане за временно отглеждане на двете деца на Пейо от родителите му, прокуратурата заяви, че ще поиска постоянен арест и за Габриела Славова.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...