Мария Габриел е на двудневно работно посещение в Германия и Австрия

Дата:

Мария Габриел, вицепремиер и министър на външните работи на България, е на двудневно работно посещение в Германия и Австрия, съобщават от Министерството на външните работи.

Днес тя ще проведе среща с министъра на външните работи на Германия Аналена Бербок. В рамките на визитата са предвидени и срещи с Фридрих Мерц, председател на ХДС и на парламентарната група на ХДС/ХСС в Бундестага, и с Александер Добринд, заместник-председател на Парламентарната група на ХДС/ХСС, както и посещение на Българския културен институт.

Утре, вицепремиерът Мария Габриел ще посети Виена, където ще се срещне с федералния министър по европейски и международни въпроси на Австрия Александър Шаленберг.

В австрийската столица тя ще проведе разговори с първия председател на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка и със заместник-председателя на Австрийската стопанска камара във Виена Касиа Греко.

В понеделник, Мария Габриел откри 20-то издание на Виенския икономически форум, като мотото на тазгодишното издание беше “Продължаваме да изграждаме икономически мостове в трудни времена”. Във форума участва и премиерът на България акад. Николай Денков.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...