Делян Пеевски за отмяната на дерогацията: Ще преговаряме за срока, но трябва да стане веднага  

Дата:

Днес ще се проведе извънредно заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет в България, на което ще се обсъди предложената отмяна на дерогацията за руския нефт.

Председателя на парламентарната група на ДПС, Делян Пеевски, преди заседанието заяви, че ще преговарят за срока на отмяната, но той трябва да стане веднага. Пеевски подчерта, че всеки ден, в който се финансира режимът на Путин, е пагубен.

Министър-председателят акад. Николай Денков свика заседание, на което ще бъдат обсъдени последиците и рисковете за националната сигурност при приемане на проектозакона за отмяна на дерогацията. Доклади по темата ще представят Държавните агенции “Национална сигурност” и “Разузнаване”, както и Служба “Военно разузнаване”.

В съветът ще се включат и министрите на икономиката и индустрията и на енергетиката – Богдан Богданов и Румен Радев. В заседанието ще участват председателят на Народното събрание Росен Желязков и председателите на комисиите по енергетика, външна политика, въпросите на Европейския съюз, икономическа политика и иновации.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Ники Минаж издаде дългоочаквания пети албум Pink Friday 2

Ники Минаж пусна своя пети студиен албум, "Pink Friday...

Привърженици на ЦСКА се сбогуваха със стадион”Българска армия” 

Привържениците на ЦСКА се сбогуваха със стадион "Българска армия"...

Левски записа втори успех в Първа лига

В мача от 20-ия кръг на efbet Лига Левски...

Диана Петкова се класира за финала на европейското първенство по плуване в Румъния

Българската плувкиня Диана Петкова влезе във финала на 50...