Илон Мъск предупреди, че Съединените щати “вървят насън към Трета световна война”

Дата:

Илон Мъск, милиардерът и основател на компаниите SpaceX и Tesla, изрази сериозна загриженост по повод на възможността от Трета световна война в Съединените щати. Той сподели тази тревога по време на подкаст дискусия на своята социална платформа X.

Мъск подчерта, че САЩ трябва да насочат политическите усилия към избягването на евентуална Трета световна война и се опасява, че самата цивилизация може да бъде поставена на карта. Той предупреди, че регионален конфликт може бързо да се разрастне до глобален конфликт.

Илон Мъск счита, че действията на САЩ на практика подтикват Русия към съюз с Иран и Китай. Той похвали Русия за нейните суровинни ресурси и Китай за индустриалния си капацитет, казвайки, че това са страхотни съчетания. Мъск призова САЩ да търсят мирно решение на конфликта в Украйна и да възстановят нормалните отношения с Русия, като подчерта, че надценяването на силата на САЩ не е разумно.

Той също така изрази мнение, че няма антируски бунт в рускоезичните райони на Украйна, които са окупирани от Русия. Това може да означава, че текущата фронтова линия може да се превърне в линия на прекратяване на огъня или в постоянна граница.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Ники Минаж издаде дългоочаквания пети албум Pink Friday 2

Ники Минаж пусна своя пети студиен албум, "Pink Friday...

Привърженици на ЦСКА се сбогуваха със стадион”Българска армия” 

Привържениците на ЦСКА се сбогуваха със стадион "Българска армия"...

Левски записа втори успех в Първа лига

В мача от 20-ия кръг на efbet Лига Левски...

Диана Петкова се класира за финала на европейското първенство по плуване в Румъния

Българската плувкиня Диана Петкова влезе във финала на 50...