Кремъл отхвърли спекулациите относно здравословното състояние на президента Владимир Путин

Дата:

Кремъл и руския президент Владимир Путин отхвърлиха спекулациите относно здравословното състояние на президента и наличието на двойници. Говорителят на Кремъл, Дмитрий Песков, заяви, че Путин е здрав и в добра форма, като добави, че всички твърдения за проблеми с неговото здраве са “фалшиви новини”. Този коментар дойде след съобщения, публикувани в руски канал в социалната мрежа “Телеграм”, че президентът е изпитал сериозен здравословен проблем.

Песков също така отхвърли предположенията, че Путин използва двойници и ги определи като “абсурдна измама”. Той заяви, че такива твърдения са безоснователни и несъответни на реалността. Този коментар беше направен след запитване от репортери по въпроса за двойниците на Путин.

Президентът Владимир Путин има интензивен график на срещи и публични прояви и продължава да участва в събития и делови срещи. Той неотдавна навърши 71 години и поддържа активен начин на живот, като се занимава с джудо и редовно участва в различни събития. Путин неотдавна посети Китай и други руски градове, като продължава да бъде активен в своята роля като президент на Русия. В интервю, дадено през 2020 г., той ясно отхвърли слуховете за използване на двойници, въпреки че беше информиран за тази практика поради съображения за сигурност.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Започна изграждането на магистралата “Русе – Велико Търново”

На днешната символична церемония на първа копка, означаваща началото...

Земеделските стопани ще получат малко над 3 млрд. лв. тази година, каза министър Вътев

Този петък министърът на земеделието на България, Кирил Вътев,...

Пожар избухна в автосервиз в Бургас

Днес сутрин голям пожар избухна в автосервиз в град...

Хосе Карерас с концерт тази вечер в зала 1 на НДК

Този вечер Хосе Карерас ще представи концерт в зала...