“Супер мъгла” предизвика 158 катастрофи в Луизиана

Дата:

Седем души загинаха, а поне 25 други бяха ранени в голяма верижна катастрофа в американския щат Луизиана. Инцидентът стана поради гъста мъгла, когато 158 автомобила се сблъскаха на магистрала 55 близо до град Ню Орлиънс.

В резултат на катастрофата, цистерна, превозваща опасна течност, се запали, като последвалите пожари спомогнаха за увеличаване на разрушенията. Полицията публикува снимки, на които се виждат смачкани автомобили.

Метеоролозите обявиха, че явлението, наречено “супер мъгла”, сериозно намалила видимостта в региона през сутринта, спомагайки за катастрофата.

“Супер гъстата мъгла” в Луизиана е резултат от комбинацията между мъгла и дим от близките пожари. Тази “супер мъгла” представлява особено гъста мъгла, която се формира във влажни условия, когато димът от пожарите се смесва с нея. При този вид мъгла видимостта може да намалее под три метра.

Щатът Луизиана се сблъсква с безпрецедентни пожари, екстремни горещини и сериозна суша през лятото. За около 62% от територията на щата е обявена най-високата степен на засушаване. Властите в Ню Орлиънс съобщават, че липсата на дъжд и силните горещини през лятото доведоха до изсушаване на влажни зони и намаляване на нивата на подпочвените води.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Борис Бонев: ГЕРБ не ме искат начело на СОС, защото ще извадя “кирливите им ризи”

Столичният общински съветник Борис Бонев от "ПП-ДБ (Спаси София)"...

Луксозен автомобил заседна на Северния плаж в Бургас

На Северния плаж в Бургас луксозен автомобил с украинска...

Застудяване, жълт код за силни дъждове в 12 области

В неделя дъждът ще обхване цялата територия. По-сериозни количества...

Призив за молебен за здравето на българския патриарх Неофит в цялата страна

Софийската митрополия обяви, че ще се проведе молебен в...