Хавиер Милей се среща с директора на МВФ 

Дата:

Новоизбраният президент на Аржентина, Хавиер Милей, проведе разговор с директора на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева, за да обсъдят предизвикателствата, пред които е изправена страната. Аржентина се сблъсква с трудности при изпълнението на кредитната програма от МВФ, на стойност 44 млрд. долара.

Георгиева сподели, че разговорът включва различни аспекти на плана на Милей за съкращаване на бюджетните разходи и паричната политика. Милей, икономист по образование, настоява за решителни политически действия, които да подпомогнат икономическата стабилизация на страната. Той предлага шокова терапия, като се фокусира върху намаляването на инфлацията, подобряване на публичните финанси и стимулиране на растежа, основан на частния сектор.

Милей заяви, че не подлага на обсъждане фискалния баланс и обеща да уволнява министри, които прекомерно харчат. Той настоява, че през 2024 г. страната ще постигне фискален баланс. Предвижда се, че този период ще бъде време за изпълнение на плановете му за икономически реформи, включително приватизация на държавни компании и реформи в паричната политика.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...