171 снегопочистващи машини почистват София

Дата:

През целия ден продължи работата на екипите, отговорни за почистването на столицата през зимата, информира пресцентъра на Столична община. Към 18 часа на терен са разпределени 171 снегопочистващи машина. Проведени са обработки със смеси против заледяване на пътната мрежа в районите с по-висока надморска височина като “Панчарево”, “Витоша”, “Банкя”, квартал “Горна баня”, както и на пътните платна на Южната дъга.

Пътищата в природен парк “Витоша” – “Драгалевци” – хижа Алеко и “Бояна” – местност Златни мостове са опесъчени. Продължава разпръскването на смеси против заледяване на пътната настилка по част от улиците на район “Триадица”.

Следят се и нивата на язовирите, намиращи се на територията на града. Десет екипа на дирекция “Аварийна помощ и превенция” извършват обходи и подпомагат работата на инспектората и почистващите фирми. Дейностите се координират и контролират от Столичния инспекторат.

Техниката и екипите, ангажирани със снегопочистването, ще останат на терен, за да продължат работата си и през нощта. От Столична община призовават водачите на автомобили да карат със скорост, съобразена с пътната обстановка, както и да спазват дистанция. Обработката на пътните настилки в столицата срещу заледявания започна още сутринта, като първо бяха обработени стръмните участъци.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...