Фондовата борса в Токио закри днешната си сесия с растеж 

Дата:

Фондовата борса в Токио завърши днешната си сесия със значителен растеж след три поредни дни на спад. Индексът Никкей-225 на основните компании добави 497,10 пункта или 1,40%, достигайки най-високото си ниво от 20 февруари 1990 г. и стигайки до 35 963,27 пункта. По-широкият индекс Топикс се покачи със 17,94 пункта или 0,72% до 2510,03 пункта.

Растежът беше подкрепен от повишението на акциите на компании в сферата на технологиите и очакванията за увеличено търсене на чипове. Акциите на компании, произвеждащи прецизни инструменти, електроуреди и продукти от метал, също се повишиха значително.

Валутните пазари отразиха поскъпването на долара, който достигна седемседмичен връх от около 148 йени. Очакванията за намаляване на лихвите от страна на Федералния резерв също допринесоха за този тренд.

Същевременно еврото се търгуваше на 1,0888-89 долара и 161,40-45 йени, като доларът също се котираше в по-високи рамки спрямо йена и евро. Снощи на Уолстрийт индексите завършиха с умерен растеж, като Dow Jones добави 0,54%, Standard & Poor’s 500 се покачи с 0,88%, а технологичният Nasdaq се покачи с 1,35%.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...