Цените на петрола регистрираха спад в днешната азиатска търговия

Дата:

Цените на петрола спаднаха в днешната азиатска търговия след последните дни на растеж. Фючърсите за сорта Брент от Северно море, които са референтни за европейския пазар, се понижиха с 0,2% до 78,93 долара за барел. Американският лек суров петрол също намаля с 0,02% до 74,05 долара за барел.

Въпреки геополитическите напрежения в региона, породени от войната в Газа, стрелбата на хусите по кораби в Червено море и размяната на удари между Иран и Пакистан, тези фактори се оказват по-слаби от опасенията за спад на търсенето на петрол в Китай. Проблемите с добивите в САЩ, предизвикани от студената вълна, също влияят на цените.

Търговците са внимателни и не желаят да заемат къси позиции, като същевременно следят напрежението между САЩ и Китай, което може да възникне преди президентските избори в САЩ. Ако напрежението в Близкия изток не ескалира, цената на американския лек петрол може да се движи в диапазона 70-75 долара, според анализатори.

Доклад от Агенцията за енергийна информация в САЩ отразява спад в запасите от суров петрол, но растеж на бензина и други дестилати. Освен това, студената вълна в САЩ сведе с около 40% добивите в Северна Дакота.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...