Денков заяви: Извънредното заседание на НС е предизборна акция

Дата:

Премиерът Николай Денков заяви, че свикването на извънредно заседание на Народното събрание, два дни преди провеждането на изборите, е предизборна акция, а не опит да се намери решение по енергийните доставки. Този коментар беше направен от Денков по време на неговото посещение в Брюксел, където защитава доводите на България относно присъединяването към Шенгенското пространство.

Според него, срокът за премахване на ветото на президента позволява провеждането на извънредно заседание след втория тур на изборите. Денков посочи, че подобен ход два дни преди изборите е предизборна кампания, а не искрено желание за решаване на проблема.

Премиерът също така коментира и протестите на нефтохимиците в Бургас и подчерта, че трябва да се внимава при премахването на дерогацията, тъй като това може да доведе до увеличение на цените на горивата и да засегне работещите в рафинерията.

Относно увеличението на националната вноска към общността, Денков подчерта, че България предпочита този вариант, тъй като алтернативата е вземане на средства от други програми като кохезионната или общата селскостопанска политика, което страната не желае да прави. Така че България поддържа позицията си, че събирането на допълнителни финансови средства от държавите-членки е предпочитаната опция.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

ЦСКА 1948 победи Хебър с 3:1 в Пазарджик

ЦСКА 1948 постигна победа с резултат 3:1 срещу Хебър...

Земетресение с магнитуд 7,6 разтърси Минданао, Филипините

Днес земетресение с магнитуд 7,6 разтърси Минданао, Филипините, според...

САЩ обявиха, че внасят 3 милиарда долара в най-големия световен фонд за климата

Американската вицепрезидентка Камала Харис обяви на конференцията на ООН...

Израел е уведомил арабските държави, че иска буферна зона в следвоенна Газа

Израел е уведомил няколко арабски държави, включително Египет, Йордания,...