1080 са сигналите за изборни нарушения преди вота в неделя

Дата:

Преди предстоящите избори в България има общо 1080 сигнала за изборни нарушения, като 635 от тях се отнасят до купуване на гласове, обяви вътрешният министър Калин Стоянов. Той сравни ситуацията с предишните местни избори през 2019 г., когато бяха подадени 431 сигнала, т.е. в този период сигналите са се увеличили значително.

Сред мерките, предприети в борбата с изборните нарушения, е и използването на географската информационна система, която помага на МВР да следи данни в реално време, включително постъпили сигнали и информация за нарушения. Гражданите са активни в подаването на сигнали, като най-много се регистрират в Бургас, Варна, Монтана, Разград и София.

Специализирани полицейски операции се провеждат с цел ограничаване на практиките по купуване и корпоративен вот. Всеки ден се извършват проверки и разследвания, за да се ограничи тази практика. Полицията е активна и в подаването на обвинения и съдебни производства срещу тези, които се опитват да купуват гласове.

Освен това, МВР взема мерки за охрана на избирателните секции и транспортирането на изборните книжа и машините за гласуване, като защитава процеса на гласуване със значителен брой полицаи.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Хосе Карерас с концерт тази вечер в зала 1 на НДК

Този вечер Хосе Карерас ще представи концерт в зала...

Днес отбелязваме Международния ден на хората с увреждания

Денят на хората с увреждания, отбелязван от 1992 г.,...

Борис Бонев: ГЕРБ не ме искат начело на СОС, защото ще извадя “кирливите им ризи”

Столичният общински съветник Борис Бонев от "ПП-ДБ (Спаси София)"...

Луксозен автомобил заседна на Северния плаж в Бургас

На Северния плаж в Бургас луксозен автомобил с украинска...