Борислав Михайлов подаде оставка

Дата:

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов подаде оставка след днешното заседание на Изпълкома на футболния съюз. Решението му беше очаквано след безредици пред Националния стадион “Васил Левски” преди и по време на мача България – Унгария на 16 ноември.

“Подавам оставка, няма да отговарям на въпроси. Нито един клуб не ми иска оставката, а мен ме избират клубовете. Само през медиите се искат оставки”, каза Михайлов пред репортерите.

Временно функциите на президент на БФС ще изпълнява Михаил Касабов, след като Емил Костадинов отказа да заеме поста. На 6 декември ще се проведе ново заседание на Изпълкома, на което ще бъде насрочена дата за конгрес, на който ще бъде избран нов президент.

“Организационната структура на БФС бе подобрена, осъществихме дигитализация, над 30 процента е увеличението на телевизионните права, изградихме 19 терена, до края на годината ще бъдат открити още три. Горд съм с моя екип и им благодаря за усърдната работа в тази ненормална обстановка”, добави Борислав Михайлов.

Това е втори път, в който Михайлов подава оставка след есента на 2019 г., но през април 2021 г., той я оттегли и отново пое поста.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...