Борис Бонев се кандидатира за председателския пост в общинския съвет на София

Дата:

Председателят на “Спаси София” и лидер на обединението “Продължавам промяната-Демократична България”, Борис Бонев, подаде заявка за председателския пост в общинския съвет на София. Той беше водач на листата за общински съветници на обединението при последните местни избори и събра рекорден брой преференции. Бонев изрази готовността си да бъде председател, но подчерта, че не е фикс идея за него лично, а че е готов да работи за София във всякакви варианти, дори и без да е в общинския съвет.

Той подчерта, че желанието му за председателство идва с цел балансиране на общинския съвет, който в момента има силно изразена дясна и лява част. Бонев подчерта, че е центрист и би било добре за града да има председател, който може да се свърже с всички политически сили и да търси баланс при взимането на решения.

Въпреки че заместник-кметовете все още не са избрани, Бонев заяви, че вече са започнали разговори с другите партии в общинския съвет. Той подчерта, че предлага нов начин на работа, където идеите, предложенията и приоритетите на всяка политическа сила да бъдат чути и обсъдени.

Бонев съобщи, че предстоят разговори с останалите партии и общински съветници и изрази доволство, че въпреки различията, няма наченки за подобна “сглобка”, а формацията му няма намерение да продължава модела на ГЕРБ в София.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...