Балета на Държавна опера – Стара Загора тръгва на турне в Западна Европа 

Дата:

От 5 декември 2023 г. до 15 януари 2024 г. балетната трупа и оркестърът на Старозагорската опера ще представят общо 39 спектакъла в различни градове на Германия и Нидерландия. Програмата включва два класически балета на П. И. Чайковски – “Лебедово езеро” и “Лешникотрошачката”.

Турнето стартира на 6 декември 2023 г. с “Лебедово езеро” в Хорн, Нидерландия. Следват двойни представления на “Лешникотрошачката” на 17 декември в Хеерлен, Нидерландия, и три представления на 22 и 23 декември в Бон, Германия. През януари 2024 г. “Лебедово езеро” се изпълнява в Дьотинхем на 3 януари, а “Лешникотрошачката” в Утрехт на 7 януари.

В ролите ще се представят солисти на балета, включително Анелия Димитрова, Кармен Демирташ, Томоки Ишиго, Фиорди Лоха, Марсело Молина, Ивайло Янев, както и нови лица като Алесия Банин, Рикард Лоренс, Попи Даунинг, Тсао Ю Чен и други. “Лебедово езеро” ще бъде изпълнено от 5 състава, а “Лешникотрошачката” от 4 състава, подбрани от художествения ръководител на балета Силвия Томова. Турнето завършва на 14 януари 2024 г. в град Ос, Нидерландия.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...