Прочутата НОРВЕЖКА торта, която порази цял свят: Сложете я в хладилник и има вкус на НАЙ-ДОБРИЯ сладолед!
Много оригинална рецепта с интересна техника на приготвяне. Необичаен външен вид и изключително добър вкус, който ще ви допадне.
Много оригинална рецепта с интересна техника на приготвяне. Необичаен външен вид и изключително добър вкус, който ще ви допадне. Предлагаме ви рецептата за прочутата Норвежка торта , която от известно време насам е истински хит в YouTube.
За тестото: За меренга: За крема: Изсипете брашното в дълбока купа. Добавете бакпулвера и солта. Разбъркайте с бъркалка. Охладеното масло оваляйте в брашното и го настържете вътре. Размесете с ръце, докато се образуват трохи. Направете дупка в центъра и добавете жълтъците и сметаната.
Снимка: YouTube Разбърква се с шпатула и се замесва гладко тесто с ръце. Оформете тестото и го разделете на три части. Завийте всяка във фолио и приберете в хладилника за 20 минути. Междувременно изсипете белтъците в отделна дълбока купа. Добавете ванилова захар и разбийте на гъст сняг.
Добавете захарта, докато разбивате. Поставете хартия за печене върху подложката. Върху нея настъргваме една част от тестото. Снимка: YouTube Оформяме правоъгълник и с помощта на сладкарски пош нанасяме върху тестото белтъчен крем. Снимка: YouTube Поръсете крема със смлени ядки.
Снимка: YouTube Поставете в предварително загрята фурна и печете 20 минути при температура 170°C. Снимка: YouTube Ще повторим същата процедура и с останалите части от тестото и белтъчния крем. Снимка: YouTube Сложете маслото за крема в отделна купа. Разбийте с миксер.
Добавете кондензирано мляко и разбийте. Прехвърлете изпечения първи блат в подходяща тортена чиния и с помощта на пош нанесете масления крем. Отгоре покрийте с втория блат и повторете процеса. Снимка: YouTube Оставете готовата торта да стегне хубаво в хладилник и поднесете.
Снимка: YouTube Желаем ви добър апетит! Редакция: екип „За Жената“ Заглавна снимка: YouTube



