Холивудските звезди, които се посветиха на Бог

Дата:

Религията е елемент в нашето общество с особени заслуги за запазване на културата и традицията. Логично е, че винаги, когато се заговори за тези елементи, интересите на прекалено много хора започват да се засягат.

Религията и вероизповеданието не са особено модерни в настоящия момент, но ще открием, че дори и най-успешните хора в света са признали, че всичко тяхно е постижение единствено и само от Бог.

Интересен факт е, че все повече холивудски величия, а и не само, говорят за религията си и по един или друг начин търсят своето смирение. Ето някои от големите имена, които се стремят да живеят богоугодно. Том Ханкс е актьор, който няма нужда от представяне.

През годините сме успели да го видим в някои от най-добрите роли в киното. Ханкс е отгледан като католик и мормон, описва себе си като евангелист и през тийнейджърските си години се интересува още по-сериозно от религиозните текстове.

Изненадата е, че когато се жени за Рита Уилсън, Ханкс приема нова религия – гръцкото православие. Актьорът е преминал и опознал всички ъгли на религията, като към този момент продължава да е почитател на православната църква. Виола Дейвис е актриса, която открива Бог по странен начин.

Виола се е молила за съпруг, който да отговаря на всички нейни изисквания. Три седмици след посещение на църквата и спазване на всички канони, Виола среща правилният човек. Джулиус Тенон кани своята бъдеща съпруга на църква. Двамата се харесват бързо и романсът пламва. През 2015 г.

работят рамо до рамо върху филма “Емануел”, който разказва историята на масова престрелка в Африканска Методистка църква със същото име. Марк Уолбърг е интересен човек. След като изиграва редица сложни, вулгарни и доста тежки роли.

Уолбърг преживява особена метаморфоза и се фокусира върху бодибилдинг. Уолбърг се е отказал от алкохола, става в 3-5 часа сутрин да тренира и живее особено затворен живот. Много често споделя, че вярата и семейството са най-важните неща в живота му.

Точно те са в основата на неговия успех, както можем да забележим през последните години. Уолбърг е странен пример за холивудска звезда, но след като успехите не спират, можем да приемем, че явно вярата помага. Хю Джакман също може да се похвали със своята роля.

Нещо още по-сериозно е, че на 13-годишна възраст е имал просветление. Джакман е имал пророческо видение, че ще бъде на сцена. Хю продължава да е верен на религията си, но и до днес не парадира толкова много с нея. Актьорът продължава да бъде религиозен, но не го показва толкова много.

Дензъл Уошингтън е актьор с невероятни успехи. Едва ли има какво да докаже, но в интернет подкаст споделя и една интересна информация: “Един от най-важните уроци, които човек трябва да запомни е, че трябва да има благодарност, човечност и да разбира откъде идват дарбите.

” Животът на Дензъл е цветен и изпълнен с премеждия, но силната му основа е именно религията и вярата в Бог. Дуейн Джонсън е актьор и атлет с особена история. По време на интервю с Опра Уинфри, актьорът признава, че е имал много тежки и жестоки моменти.

Дълго време е страдал от депресия и много често се е опитвал да открие някакъв начин, с който да се пребори с проблемите си. Преди да стигне до славата си, Джонсън се е опитвал да стане американски футболист (малко по-различната версия на ръгбито).

Появата на WWE е променила завинаги живота му, но всичко това дава една много сериозна посока. Дуейн наистина вярва в Бог и напомня на своите фенове, че в най-трудния момент трябва да имат много силна вяра. Тази вяра доказва, че въпреки всички трудности, от другата страна чака нещо много по-добро.

Опра Уинфри също е религиозна. Телевизионната водеща признава, че още като малка не е знаела какво ще прави с живота си. Мисисипи не е най-доброто място за афро-американец, но Опра имала план. Тя се молила на Бог да я превърне в инструмент, който да промени живота ѝ.

Нейната заявка била голяма, но в хода на следващите години става ясно, че дамата наистина е успяла да постигне върхове, които малцина успяват дори да си представят.

Опра се пенсионира след дълги години в ефир, но от време на време излиза пред камерите, за да покаже класата и възможностите на старата школа. През последните години е правила интервюта с кралски особи, както и със самия Ланс Армстронг – колоездачът признава пред нея, че е взимал допинг.

И макар да говорим за Холивуд, отбелязваме и двама атлети, които поставят религията на първо място и нямат аналог в спортния свят. Те заслужават внимание за високата духовност, която демонстрират по време на своята кариера. Айртон Сена също е имал силна вяра.

Пилотът от Формула 1 признава, че винаги е вярвал в Бог и често се е уповавал на Библията. По време на неговата кариера, повечето му колеги го смятат за луд и дори опасен на пистата, защото вярата му давала усещането, че е безсмъртен.

Междувременно ще открием в биографията и всички красиви биографични филми, че Сена винаги намира време да благодари на Бог за постиженията си. В някои моменти дори казва, че е виждал Бог, защото той се явявал пред него.

Сена няколко пъти рискува своя живот, за да помогне на колега на пистата, а в последният ден от живота си отново отваря Библията, за да прочете един псалм. Фьодор Емеляненко е друг интересен пример.

Атлетът в свободни боеве дълги години живееше в абсолютна мистерия и отказваше да се разкрива пред камерите. Един от най-опасните хора на планетата – титла, която беше връчена от ESPN – никога не е криел своята християнска принадлежност.

Фьодор дори доказва, че няма нищо странно, той просто тренира, след това почива и ходи на църква. Няма никакви други интереси и се опитва да бъде много далече от лъскавата страна на живота.

Зад маската на едно особено чудовище, можем да открием, че стои спокоен и много кротък човек, който вярва в Бог и в своята религия.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Ердоган се обяви за добри отношения и със Запада, и с Изтока

"Създаването на нови уравнения във външната политика" не е...

Автобус се разби и застана вертикално върху изход на тунел край Барселона

Във вторник автобус, превозващ работници на "Индитекс", се разби...

Нобелови лауреати подканват Лукашенко да освободи политическите затворници

Десетки нобелови лауреати призоваха в отворено писмо президента на...

Кремъл не разбира какво има предвид Зеленски под “втора мирна среща на върха”

Кремъл все още не разбира какво има предвид Владимир...