Заради изневяра жена бе осъдена на смърт в Иран

Дата:

В Иран жена бе осъдена на смърт поради изневяра, съобщава “ИРАН”, цитирайки държавни медии. Жената била треньор във фитнес център за жени и бе обвинена в изневяра след като съпругът ѝ сигнализирал на полицията, след като ги заловил с друг мъж у дома си. Освен това, чрез видеонаблюдение, той бил наясно, че жена му имала и други връзки с мъже.

Според иранското законодателство, жената има право да обжалва присъдата. В някои случаи, когато хора са осъждани на смърт чрез убиване с камъни поради изневяра, наказанието може да бъде променено на по-леки наказания след обжалване.

Иран се изправя пред международен натиск поради широкото прилагане на смъртното наказание. Генералният секретар на ООН, Антониу Гутериш, предупреди, че в страната се изпълняват екзекуции с “тревожни темпове”. През първите седем месеца на годината бяха осъдени на смърт най-малко 419 души, което представлява нарастване от 30% спрямо същия период миналата година.

През 2017 г., друг случай на жена осъдена на смърт в Иран поради изневяра беше регистриран, но не беше предоставена информация дали наказанието е изпълнено. В Иран някои от престъпленията, които се наказват със смърт, включват изневяра, содомия, убийство, изнасилване, въоръжен грабеж, отвличане и трафик на наркотици.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Земетресение с магнитуд 4.3 е регистрирано днес в град Ягодина, Сърбия

Днес в района на град Ягодина, Сърбия, беше регистрирано...

Въоръжен грабеж в столичния квартал „Левски“

Рано тази сутрин в София беше извършен въоръжен грабеж,...

И тази седмица продължава поскъпването на храните на едро

Цените на оранжерийните краставици на тържищата в България продължават...

Започна изграждането на магистралата “Русе – Велико Търново”

На днешната символична церемония на първа копка, означаваща началото...