Започват активни протести на служители в столичния градски транспорт

Дата:

Служителите в столичния градски транспорт са готови за протестни действия, изисквайки по-високи заплати.

Те изразяват недоволството си от нефункциониращия столичен общински съвет и неприетия за тази година бюджет на София, което прави невъзможно увеличаването на техните възнаграждения. Служителите настояват за повишаване на заплатите си, като изтъкват затрудненията, с които се сблъскват в работата си, и подчертават необходимостта от бързо решение на проблема, без да чакат политически решения.

Те отбелязват, че вече от миналата година изразяват желание за увеличение на възнагражденията си и се изправят пред липса на персонал, като мнозинството от тях са принудени да полагат нощни и извънредни часове.

“Основното искане е увеличение на работните заплати с 30% за всички служели в градския транспорт. По всички нива има липси на кадри и протестиращите не само в София. Имаше леко увеличение на заплатите миналата година, но личната инфлация на човек достигаше до 40%, което е много. Всички са много изнервени, чакаме още преди Нова година управляващите да ни приемат и чуят. Още от четвъртък започват протести навсякъде”, заяви председателят на Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ Александър Шопов.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Под натиск на общински съветници: Общината в Пазарджик ще възобнови финансирането за ФК „Хебър“

След категоричната победа на пазарджишкия футболен отбор „Хебър“ с...

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...