Започва строителството на 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“

Дата:

Днес, чрез решение на Министерски съвет, стартира реализацията на строителството на Седми блок на АЕЦ “Козлодуй”, както обяви премиерът Николай Денков по време на редовното заседание на Министерския съвет. Този проект ще бъде капитализиран с допълнителни 500 милиона лева, а предприятието, което ще участва в реализацията, ще започне преговорите с фирмите, отговорни за изграждането на Седми блок.

Също така на дневния ред на правителственото заседание беше включен и проект на меморандум за разбирателство между няколко европейски държави за съвместно закупуване на наземни системи за противовъздушна отбрана в рамките на инициативата “Щит на европейското небе”. България участва в инициативата заедно с други европейски страни.

Одобряването на Национална стратегия за околната среда за периода 2021 – 2030 година също беше включено в дневния ред на заседанието. Планирано беше и одобряването на участието на България с национален щанд на Международното изложение за биохрани “БИОФАХ 2024” в Нюрнберг, Германия, както и на страната ни в 60-ото издание на Венецианското бианале за изкуство.

Кабинетът също одобри допълнителни разходи за 2023 година, свързани с финансовото осигуряване на дейности в рамките на Програмата за изграждане и реконструкция на детски ясли и градини.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...