Започва най-големият форум на българското вино

Дата:

Днес започва дванадесетото издание на най-големия форум за българско вино, DiVino.Taste, в зала 1 на столичния “Интер Експо Център”. Събитието ще продължи до неделя и представлява професионална платформа за взаимодействие между българските винопроизводители и различни участници като ресторантьори, дистрибутори и крайни клиенти.

Този път изложението ще представи близо 90 от най-добрите български производители, предоставяйки възможност на посетителите да се запознаят с техните вина. Всеки производител може да представи до 7 вида вино, като собствениците или винарите, отговорни за създаването на вината, ще бъдат налице да споделят информация за тях. Общо близо 600 вида вино ще бъдат на разположение за дегустация.

Откриването за професионалисти и медии е предвидено за 14:00 до 16:00 часа, след което изложението ще бъде отворено за всички посетители от 16:00 до 21:00 часа. Събитието ще продължи и през уикенда с работно време от 11:00 до 20:00 часа в събота и от 11:00 до 19:00 часа в неделя.

Организаторите предлагат и разнообразна програма с майсторски класове в сътрудничество с винени експерти и чуждестранни лектори, предназначени за винени любители и професионалисти. Достъпът до изложението и майсторските класове се осъществява с билети. Билет за майсторски клас включва и достъп до изложението през уикенда. DiVino.Taste е станало важно събитие за популяризацията на българското вино и винопроизводство, с брой на изложителите, който е нараснал от 37 в първото издание през 2011 г. до 84 през ноември 2022 г. Посетителите също са се удвоили от близо 3000 през 2011 г. до над 6000 през последните две години.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Ще арестуват ли Кмета на Пазарджик за подкуп и търговия с гласове?

Близък до кмета на Пазарджик строителен предприемач и синът...

КМЕТОВЕ НА ПРОМЯНАТА ИЗПОЛЗВАТ ДЕЦА ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ ЦЕЛИ?!

На вниманието на Прокуратура и Комисията за закрила на...

Под натиск на общински съветници: Общината в Пазарджик ще възобнови финансирането за ФК „Хебър“

След категоричната победа на пазарджишкия футболен отбор „Хебър“ с...